Ik ben Astrid de Gast en al sinds 1993 werkzaam in het onderwijs. Het onderwijs is altijd in beweging en verveelt nooit. Toen ik in aanraking kwam met de  prachtige training “talentgedreven werken met kinderen” was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het is toen heel snel gegaan en ik zit nog steeds in een ontdekkingstocht waar ik niet meer mee wil stoppen: “dit is het, waar ik al die tijd naar op zoek ben geweest”. Achter het gedrag kijken van kinderen naar wat er WEL is. Van daaruit de kinderen in hun kracht zetten. Wat een prachtig concept, hier wil ik alles van weten. Want hoe mooi is het als je door deze positieve kijk een kind echt kan gaan zien en ontdekken met alles wat er is. Ja ik wil heel veel zaadjes planten en de omgeving van het kind hierin meenemen, zodat het kind kan blijven groeien en tegen zichzelf kan zeggen: “IK BEN BLIJ MET MIJ en ik mag er zijn met al mijn mooie talenten”. Dat is wat ik ieder kind en iedere volwassene gun.

 

Samen met mijn lieve collega Heidi van der Westerlaken mag ik dit concept vorm geven binnen onze school KBS Helder Camara te Teteringen. Hier word ik zo blij van. Wat fijn om in een team te werken waar dat kan en waar ik mag werken met zeer talentvolle collega’s die deze positieve kijk ook zeer waardevol vinden en toe willen gaan passen.

Locatie

Teteringen